Kleuren waaiers


RAL Kleuren zijn bekend voor iedereen die werkt met kleuren. Gedurende meer dan 70 jaar heeft het ‘Duitse RAL instituut voor het verzekeren van kwaliteit en certificaten’ de RAL kleuren uitgewerkt en verstandaard, waardoor dit kleurensysteem universeel gebruikt wordt, zelf in de Verenigde Staten.
De originele verzameling van kleuren was eerst geïntroduceerd in 1927 in het RAL Classic Systeem (zie hieronder). Sindsdien is RAL steeds blijven evolueren om aan de vereisten van de industrie te kunnen blijven voldoen.

Met het gebruik van kleuren kunt de sfeer bepalen van uw interieur en de uitstraling van uw pand van buiten. Door het gebruik van lichte natuurlijke kleuren tegen een neutrale achtergrond kunt u een rustige sfeer creëren. Ook creëert u deze sfeer door tinten van dezelfde kleurfamilie toe te passen. Kleuren die op elkaar lijken, vooral in pastel- en neutrale tinten, gaan altijd prima samen.
Maar ook gewaagde en sterk contrasterende kleurencombinaties zorgen voor een opvallend resultaat. Denkt u bijvoorbeeld aan één wand in een uitspringende kleur. Het kiezen van een kleur is zeer persoonlijk. Mocht u inspiratie willen opdoen, dan adviseren wij u graag!